Antibiotice SA este al treilea cel mai mare producător de pe piața românească și înregistrează de 11 ani neîntrerupt creșteri ale cifrei de afaceri. Pentru 2019, Antibiotice a raportat o cifră de afaceri de 390 de milioane de lei, mai mult cu 25 de milioane de lei față de 2018. Conform datelor companiei, în anul 2019 s-a înregistrat cel mai mare ritm de creștere al vânzărilor la export din ultimii cinci ani, exporturile reprezentând 40 la sută din cifra de afaceri a companiei.
Pentru a oferi cele mai bune experiențe, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții. Cu toate acestea, dacă se iau în considerare datele la nivel de grup, CATENA, prin cele peste 100 de entități separate, rămâne lider de piață.
Alexandru Chiriac, cu 42,033 %, și Maria Stratulat, tot cu 42,033%, și Bogdan-Aurelian Chiriac, cu 15.934%, acționarii companiei. Lavira Transport SRL este societatea care deține acțiunile SRL-ului. “Industria farmaceutică nu numai că contribuie la salvarea de vieți, dar poate accelera și economia României. Asta este o altă fațetă pe care vreau să o prezint.
Forma din Cipru este un vehicul tranzacțional folosit de compania germană farmaceutică Dr. Max, societate care este și realul beneficiar. Industria farmaceutică din România are un potențial economic enorm, generând o valoare adăugată brută semnificativ mai mare decât media celorlalte sectoare industriale din Uniunea… Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Evoluția pieței farmaceutice în volum
- În anul 2023, grupul Fildas Trading SRL, cu sediul în Pitești, a avut o cifră de afaceri netă de peste 6,9 miliarde de lei și un profit net de peste 319,5 milioane de lei.
- Creșterea pieței farmaceutice locale a fost însoțită și de o evoluție accentuată a profitabilității.
- Per total, acestea au reprezentat peste 70% din valoarea cumulată a produselor farma comercializate în țara noastră.
În primul trimestru al acestui an, volumul total al medicamentelor eliberate către pacienți s-a ridicat la 185,5 milioane cutii, cu 3% mai mult față de primul trimestru din 2024. Evoluția a fost generată de avansul cu 3,1% al canalului de retail, în condițiile în care spitalul s-a menținut la aproximativ aceeași valoare (-0,3%). Pe segmente, în farmaciile publice, rata de creștere în volum a fost de 3,2% pentru Rx în farmacii și de 2,9% pentru produsele OTC (medicamente și suplimente nutriționale). Restul, de aproape 7,5 miliarde de lei, a revenit produselor farmaceutice fără prescripție (non-RX). Categoria include medicamentele OTC (care se eliberează fără rețetă), suplimentele alimentare și dispozitivele medicale.
În anul 2023, Sun Pharma a fost lider de piață în privința vânzărilor de medicamente eliberate către pacienții din România, arată studiul „Pharma & Hospital Report”, realizat de Cegedim. Astfel, Sun Pharma s-a aflat pe prima poziție, cu 73,6 milioane de unități vândute pe piața locală (inclusiv produse fabricate de Terapia), și cu o cotă de piață de 10,2%. Evoluția din România este în trend cu cea înregistrată la nivel internațional. Conform estimărilor companiei de analiză Grand View Research, dimensiunea pieței globale de producție farmaceutică a fost de aproximativ 475 de miliarde de euro. Per total, veniturile înregistrate de producători în 2023 au fost nano flex de 6,91 miliarde de lei (aproximativ 1,4 miliarde de euro).
Producători de antibiotice din România
De asemenea, profitul net al companiei a fost de aproape 22 de milioane de lei în 2018, ceea ce o clasează pe locul patru după cifra de afaceri. Sandoz este o divizie a Grupului Novartis și un lider mondial în domeniul medicamentelor generice și al medicamentelor biosimilare. Industria farmaceutică din România va înregistra afaceri record în 2020, în contextul cererii crescute de medicamente și echipamente sanitare, generate de pandemia de Coronavirus. Potrivit estimărilor analiștilor KeysFin, ritmul de creștere se va dubla în acest an, iar cifra de afaceri generată de întreg lanțul de producție și distribuție va ajunge la aproximativ 68 de miliarde de lei, un maxim istoric pentru piața locală. În anul 2023, compania a avut în România o cifră de afaceri netă de aproape 4,2 miliarde de lei, un profit net de 35,5 miliarde de lei și un număr mediu de 4.050 de angajați.
Cifră de afaceri în anul 2021 a fost de doar 1,12 miliarde lei și un profit de 16 de milioane de lei. Pentru anul 2021, societatea a raportat o cifră de afaceri de 226 milioane de lei și pierderi de 6 de milioane de lei. Farmaciile au știut să profite din punct de vedere al dezvoltării afacerilor, dar și al serviciilor oferite clienților de pandemie provocată de Covid-19, intervalul dintre 2020 și 2022. De la afaceri de aproape 17,8 de miliarde de lei în 2019, conform datelor unui studiu realizat de compania de cercetare Cegedim, în anul 2020 domeniul farmaceutic ar fi depășit cifre anuale de 27 de milioane de lei. Până în octombrie 2023, Sandoz a fost o divizie a grupului elvețian Novartis, devenind ulterior o companie de sine stătătoare. Potrivit datelor Cegedim pentru anul 2023, Novartis s-a clasat pe locul 3 în clasamentul companiilor cu cele mai mari vânzări în farmaciile din România, după Sanofi și Sun Pharma.
În 2018, compania ieșeană și-a dublat cifra de afaceri, înregistrând 131 de milioane de lei, cu un profit net de 6 milioane de lei. În 2019 și-a dublat profitul net, ajungând la 13,58 milioane de lei, raportat la o cifră de afaceri, de asemenea, în creştere de 139,43 de milioane de lei. Fondată în 1994, compania are peste 190 de angajați și produce o gamă largă de preparate, de la afecțiuni respiratorii, până la analgezice, dermatologice, axându-se în special pe vitamine și minerale. Sandoz SRL, o divizie a Norvartis, cu sediul la Târgu Mureș, a înregistrat o cifră de afaceri de 356 de milioane de lei în 2018 și peste 412 milioane lei în 2019.
Industria farmaceutică cuprinde circa 7.000 de angajați în zona de producție și încă pe atât în segmentul comercial1. Pe fondul crizei economice, industria farmaceutică a renunțat în circa 1.500 de persoane în anul 20091. În anul 2023, compania a vândut 28,5 milioane de cutii de medicamente prin farmaciile din România, având o cotă de piață de 3,9% (s-a aflat pe locul 7 în clasament).